Blijf op de hoogte

Geïnteresseerd in ons concept en wil je op de hoogte blijven van onze vorderingen? Schrijf je dan in door hieronder je e-mailadres in te vullen en wij houden je op de hoogte. Laten we samen duurzaam reizen de nieuwe standaard maken!

Duurzaam toerisme

Het wordt steeds belangrijker om een duurzaam leven te leiden. Earthbnb wil hierop inspringen door duurzaam toerisme te promoten. Het belangrijkste is dat jouw reizen klimaatneutraal worden, zodat ze niet meer schade aanrichten aan het milieu. Wat is duurzaam reizen, denk je misschien. Het is helemaal niet zo moeilijk als dat je zou denken, het begint allemaal bij jezelf en jouw instelling. Hele simpele dingen zoals geen wegwerp plastic verpakkingen te gebruiken of af en toe een (lokale) vegetarische maaltijd eten helpen al mee. Je kunt ook rekeningen houden met duurzaamheid tijdens je vakanties door geen extreem vervuilende activiteiten te doen zoals varen op een waterscooter of een brommer huren. Ga in plaats hiervan fietsen, wandelen of kanoën. Net zo leuk maar wel een stuk milieuvriendelijker!

Duurzaam reizen

Ook de manier van reizen heeft veel invloed op de CO2 afdruk die je achterlaat tijdens jouw vakantie. Kies het liefst voor een schonere manier van reizen zoals:

  • De trein
  • Een touringcar
  • De fiets

Is jouw bestemming niet te bereiken met een van deze opties en moet je toch vliegen? Kies dan niet voor een low-budget vliegreis, want deze zijn vaak veel schadelijker voor het milieu. Betaal iets meer voor je vliegreis door bij KLM gebruik te maken van de CO2ZERO optie. Je betaalt dan iets extra’s maar de CO2 uitstoot van jouw vliegreis wordt wel gecompenseerd door het sponsoren van een project met het Gold Standard-certificaat.

Dieronvriendelijke attracties?

Je kent ze vast wel; de kamelentochten in de woestijn, het zwemmen met dolfijnen op Curaçao of een ritje op een olifant in Thailand. Allemaal attracties waarbij alleen naar geld wordt gekeken en niet naar het welzijn van de dieren. In het achterhoofd weet iedere reiziger wel dat er iets niet klopt, maar goh wat is het toch leuk! Dieren zijn er niet om ons te vermaken op vakantie, hier zijn veel betere en duurzame alternatieven voor.

Ga milieubewust op vakantie en promoot samen met ons duurzaam toerisme, volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven en voor meer duurzaam reizen tips. Een aantal van de tips kunnen we alvast geven, duurzaam reizen de standaard maken is tenslotte het belangrijkste;

  • Ga duurzaam watersporten, kies voor een kano in plaats van een waterscooter
  • Wil je zwemmen? Zoek een zwembad met zonnepanelen
  • Duurzaam kamperen wordt steeds makkelijker dankzij klimaatneutrale campings
  • Koop lokale producten, die niet geïmporteerd moeten worden
  • Gebruik milieuvriendelijke zonnebrandcrème op het strand
  • Laat de natuur en dieren voor wat het is, breng hier niet onnodig schade aan

Veel van deze tips spreken voor zich maar worden toch vaak vergeten! Doe hier samen met ons iets aan en ga voor duurzaam toerisme!