duurzaam reizen

Earthbnb

We maken jouw reizen duurzaam! Wij van EarthBnB kwamen op het idee voor duurzaam reizen. Jouw reis of vakantie is vaak erg schadelijk voor het milieu, op deze manier willen we dit reduceren. Wij bieden reizen, vakanties, overnachtingen en activiteiten aan die het milieu zo min mogelijk schaden. Al onze partners staan voor ecotoerisme en duurzaamheid om klimaatverandering tegen te gaan. Dit betekent dat jouw vakantie niet alleen onvergetelijk wordt, maar ook nog eens goed voor het milieu! Door middel van CO2 compensatie en duurzame activiteiten wordt jouw ecologische voetafdruk gecompenseerd.

Genieten van de natuur, op een duurzame manier

Duurzaam reizen de standaard maken is ons grootste doel in de strijd tegen klimaatverandering. Help ons de wereld een betere, milieuvriendelijkere plek te maken en geniet van een mooie reis of groene vakantie tegelijkertijd! Duurzaam reizen betekent niet dat je minder van je reis hoeft te genieten. Zo kun je een fantastische tijd hebben zonder dat dit schadelijk is voor het milieu, dit geeft bovendien ook nog eens een beter gevoel. 

Hoe dan?

Zul je misschien denken. Het antwoord is eigenlijk vrij simpel, zo kun je met hele simpele dingen ervoor zorgen dat je duurzame voetafdruk zo klein mogelijk blijft. Zo begint het al bij het uitkiezen van een verblijf. Tegenwoordig zijn er een heleboel accommodaties waar jij klimaatneutraal kunt verblijven. Neem bijvoorbeeld hotel Galomar in Madeira, een van onze duurzame accommodaties. In Nederland kun je duurzame accommodaties herkennen aan het Green Key keurmerk. Je hebt hier 3 gradaties in; brons, zilver en goud, waarbij goud het meest duurzaam is uiteraard. 

Voorbereiding is het halve werk

Zorg bijvoorbeeld dat je zo min mogelijk plastic verpakkingen meeneemt. Afvalscheiding gaat in veel landen nog niet zo gestructureerd als in Nederland en de kans is dan ook groot dat het op een grote hoop of in het water terecht komt. Ook de reis zelf is iets waarmee je rekening kunt houden, zo is binnen Europa de trein een hele goede optie. Wil je toch met het vliegtuig? Kies er dan voor om de uitstoot van je vlucht te compenseren door een duurzaam project te steunen. Ook kun je zelf duurzame activiteit uitvoeren zoals plastic oprapen tijdens een wandeling of het planten van bomen.

Ben je geïnteresseerd in ons concept? Laat dan hieronder je e-mailadres achter en wij zullen je op de hoogte houden van onze vorderingen!