Ecotoerisme

Er gaan ieder jaar ruim 600 miljoen mensen op vakantie, dit heeft enorm veel invloed op het milieu. Denk bijvoorbeeld aan de CO2 uitstoot van je auto, vliegtuig of touringcar. Het is geen geheim dat onze planeet het moeilijk heeft om al deze uitstoot te verwerken. Daarom willen wij van Earthbnb de uitstoot door toerisme drastisch verminderen door duurzaam reizen te promoten en klimaat neutrale reizen aan te bieden. Wat is duurzaam reizen dan precies? Je kunt bij ons duurzame reizen boeken zodat je jouw ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houdt! Daarnaast geven we tips over hoe je het milieu een handje kunt helpen in de strijd tegen klimaatverandering. Wij willen duurzaam reizen de standaard maken voor iedereen; betaalbaar, milieuvriendelijk en toch een fantastische reis of vakantie!

Duurzaam reizen als doel

Dat is duidelijk. Maar nu is de vraag, hoe gaan we dit doen? Met behulp van milieuvriendelijke partners zoals hotels, accommodaties, lokale attracties enzovoorts! Denk ook aan ‘Gold-standard’-projecten die gesponsord kunnen worden om de uitstoot van je vliegreis te compenseren. Wij gaan uitsluitend samenwerkingen aan met organisaties die hetzelfde doel als wij voor ogen hebben, duurzaam toerisme de standaard maken.

Hoe kan ik helpen?

Dit project is nog in de beginfase en op dit moment zijn wij druk bezig met het ontwikkelen hiervan. Het voornaamste wat jij kunt doen is jezelf inschrijven zodat wij weten dat je geïnteresseerd bent! Zo zullen wij jou op de hoogte houden van onze vorderingen. Natuurlijk kun je ons ook volgen op social media, neem bijvoorbeeld eens een kijkje op onze Instagram of Facebook pagina. Hier voorzien wij jou van tips over duurzaam reizen.

Duurzaam reizen tips

Een aantal duurzame tips voor op reis die we graag willen meegeven zijn:

  • Zet al je elektronische apparaten thuis uit voordat je weggaat, niet alleen op stand-by
  • Ga duurzaam reizen en neem eens de trein als je op reis gaat in plaats van de auto
  • Gebruik zo min mogelijk plastic, vervang bijvoorbeeld plastic waterflesjes door een herbruikbare waterfles
  • Gebruik bij het boeken van je vakantie de milieuvriendelijke zoekmachine Ecosia, zo plant je bomen tijdens het zoeken naar jouw vakantie!

Volg voor meer tips onze social media kanalen!

natuurreizen