Samenwerkingspartners

Een duurzame wereld creëren doe je niet in je eentje, daarom werken wij samen met verschillende bedrijven om ons doel na te streven. Onze samenwerkingspartners zijn met zorg geselecteerd en hebben hetzelfde doel voor ogen, namelijk duurzaam reizen of duurzaamheid in het algemeen promoten. Hieronder vindt u een overzicht van onze duurzame samenwerkingspartners.


Green Key; het duurzaamheidskeurmerk in de recreatie- en vrijetijdsbranche duurzame hotels

Green Key is in Nederland en 56 andere landen hét duurzaamheidskeurmerk in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Locaties met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. De Green Key normering is gekoppeld aan de Sustainable Development Goals 2015-2030 van de Verenigde Naties.

Wat doet een Green Key locatie dan aan duurzaamheid?
Wanneer een locatie ervoor kiest om een Green Key te behalen gaan zij in alle lagen van de organisatie aan de slag met duurzaamheid. Denk hierbij aan energieverbruik, waterverbruik en afvalscheiding. Maar ook het betrekken van de medewerkers en het informeren van de gasten over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarnaast worden er normen gesteld met betrekking tot mobiliteit, maatschappelijke betrokkenheid, eten en drinken, duurzaam inkopen en textiel.

Meer informatie:
Aan welke eisen moet er voldaan worden? Green Key Handleidingen
Bekijk alle gecertificeerde locaties in Nederland via: Green Key Locaties

Social media:


Galo Resorts; Hotel Galomar in Madeira

hotelgalomar

Galo Resorts biedt een unieke vakantie ervaring op het authentieke eiland Madeira. Op een prachtige locatie bovenop een klif aan de Atlantische oceaan vind je het Hotel Galomar.

Het is een “smart building” gebouwd met het A+ energiecertificaat in de hotelsector. Het hotel draait op 100% zelf opgewekte energie en is perfect geïntegreerd in de omgeving. Met behulp van efficiënte hulpmiddelen, innovatieve materialen en de ervaring van het personeel zijn zij al erkent met diverse duurzaamheidscertificaten.

Hotel Galomar heeft diverse duurzame waterbronnen en wekt alle energie die ze gebruiken zelf op. Dit doen ze met behulp van zonnepanelen en innovatieve duurzaamheidssystemen. Wilt u dus uw ecologische voetafdruk verkleinen op vakantie? Geniet dan van uw vakantie op Madeira in het Hotel Galomar! Ongekende luxe en dit allemaal klimaatneutraal.

Meer informatie en boeken: Hotel Galomar


Onbezorgd en duurzaam vakantie vieren; Reisverzekeringen.nl

Of je nu op fietsvakantie gaat of met de Trans Siberië Express door Rusland gaat reizen gaat, wie op vakantie gaat, wil hier onbezorgd van kunnen genieten. Als je duurzaam wil reizen, ben je natuurlijk als eerste aan het nadenken hoe je met jouw reislust zo min mogelijk het milieu belast. Wanneer je op alle fronten onbezorgd van je vakantie wil genieten, zorg je dat je ook goed verzekerd bent.duurzame reisverzekering

Kortlopende reisverzekering

Ga je maar één keer per jaar op vakantie en korter dan drie weken, dan is een kortlopende reisverzekering de beste keus. Met een kortlopende reisverzekering is je bagage verzekerd en noodhulp in het buitenland. Met aanvullende modules kun je de dekking verder uitbreiden. Het wisselt per verzekeraar wat door de reisverzekering wordt gedekt, kijk daarom niet alleen naar de hoogte van de premie bij het afsluiten van een reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Ga je meerdere keren per jaar op vakantie of ga je een paar keer per jaar voor een langere periode weg, dan is het handig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Hiermee ben je altijd verzekerd als je op reis gaat, ook wanneer je een weekend weg gaat in eigen land. De dekking van een kortlopende en doorlopende reisverzekering verschilt in principe niet, ook bij de doorlopende reisverzekering kun je aanvullende modules afsluiten.

Speciale reisverzekeringen

Ga je studeren in het buitenland of ga je langere tijd backpacken? Dan is een ‘normale’ reisverzekering meestal niet geschikt. Wanneer je vrijwilligerswerk in het buitenland gaat doen, heb je meestal ook een speciale reisverzekering nodig en dit geldt ook als je een gevaarlijke sport gaat doen op je reis. Informeer in deze gevallen altijd bij je verzekeraar welke reisverzekering geschikt is.

Duurzame reisverzekeringen

Wie milieubewust in het leven staat, wil natuurlijk het liefst een verzekering afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij die let op duurzaamheid. In het verleden was er een groene reisverzekeraar, helaas is deze speler niet meer op de markt. We hopen natuurlijk dat er snel weer een duurzame reisverzekeraar opstaat. Tot die tijd kun je het beste letten op je gedrag tijdens het afsluiten tijdens een verzekering. Vraag bijvoorbeeld om een digitale polis, in plaats van dat je deze op laat sturen per post. Met dit soort kleine bewustwording kun je toch weer verschil maken!